Waar komt de naam
De Twaalfde Man vandaan?De naam De Twaalfde Man komt oorspronkelijk uit het American Football. In 1922 blies de Texas A&M University deze term leven in. Zo had de coach van het American Footballteam van A&M een dreigend tekort aan wisselspelers. Daarop vroeg de coach iemand uit het publiek, die onlangs gestopt was met American Football, om als wisselspeler het team te versterken.

De man uit het publiek stemde hiermee in. Hoewel hij niet in actie hoefde te komen, symboliseerde hij de bereidheid van alle mensen in het publiek, om voor hun team in actie te komen. Met de aanwezigheid en vocale ondersteuning van de fans wordt het team ondersteund alsof zij met een twaalfde man spelen.

Met die gedachte lever ik met De Twaalfde Man support en advies aan bedrijven en organisaties op het gebied van marketing en communicatie.

Daarnaast is De Twaalfde Man de ondernemer Marc Volleman, als eerste aanspreekpunt, vraagbaak en adviseur. Daaromheen zit een netwerk van twaalf specialisten die uitblinken in hun vakgebied waarmee De Twaalfde Man samenwerkt.