Training presentatie technieken
S&W Consultancy

Vandaag de dag kom je niet meer weg met een saaie pitch of presentatie. Je moet het publiek kunnen raken en inspireren met beelden en ideeën. Zo werden bouwadviseurs en ingenieurs klaargestoomd voor hun presentatie tijdens het jaarlijkse Bouwcongres.

Met oefeningen uit de speechpraktijk en podiumkunsten kregen de trainees de belangrijkste principes onder de knie én schrijven ze meteen de basis voor hun eigen speech. Zo keek De Twaalfde Man mee met de logische opbouw van de tekst, storytelling, interactie aangaan en het geheel inkleuren met feiten en (voor)beelden.

Ook werden sessies gehouden over de techniek van het presenteren. Zo werd bij ieder individu ingespeeld op stem, houding en positie. Ook is er aandacht besteedt aan het contact maken met het publiek, omgaan met publiek en gewerkt aan de persoonlijke overtuigingskracht. Presenteren wordt zoals een leuke en uitdagende activiteit benaderd, waarbij de eigen persoonlijkheid centraal staat.

Resultaat
Er een veilige en laagdrempelige leeromgeving gecreëerd, waarin het echte presenteren centraal staat. Trainees kwamen in deze drie dagen goed beslagen ten ijs om hun inhoud te koppelen aan een prima prestatie op het podium.